Spanje baalt van afwezigheid Oranje-sterren: 'Ze hadden het affiche mooier gemaakt'
Spanje en Oranje niet met sterkste formaties aan de aftrap

Spanje baalt van afwezigheid Oranje-sterren: 'Ze hadden het affiche mooier gemaakt'

31-03-2015 18:07
7

Dinsdagavond krijgt het nationale elftal van Spanje de kans om wraak te nemen op het Nederlands elftal dat tijdens het laatste WK in Brazilië heer en meester was (1-5). Santi Cazorla ontkende aan de vooravond van de confrontatie echter met klem dat hij en zijn ploeggenoten daadwerkelijk op zoek zouden zijn naar revanche.

"Daar denk ik helemaal niet aan. Het voordeel is wel dat je elkaar in de voetballerij altijd weer tegenkomt. Dat het nu een oefenwedstrijd is, zegt me niets. In dit shirt geef ik altijd alles", aldus Cazorla tegenover De Telegraaf.

Oranje kan dinsdagavond niet met de sterkst mogelijke formatie aantreden, maar ook Spanje verschijnt waarschijnlijk met een veredeld B-team aan de aftrap. "Het Nederlands elftal mist met Arjen Robben en Robin van Persie wel twee belangrijke spelers. Dat vind ik jammer, want zij hadden het affiche nog mooier gemaakt."

Het nationale elftal van Spanje moest al na de groepsfase het WK verlaten. De tegenstander van dinsdagavond Oranje deed het zoals bekend zal zijn veel beter. De ploeg, die destijds onder leiding stond van keuzeheer Louis van Gaal, wist beslag te leggen op de bronzen medaille.