Oud-international gaat voor hoogste trainersdiploma: 'Vak van coach ligt mij goed'
Oud-profvoetballer toegelaten tot cursus door KNVB

Oud-international gaat voor hoogste trainersdiploma: 'Vak van coach ligt mij goed'

31-03-2015 18:27
1

Roy Makaay is een van de twaalf trainers die toegelaten zijn tot de Cursus Betaald Voetbal die zal starten in de maand mei van dit jaar. De oud-international is momenteel werkzaam als trainer van Feyenoord A1 en hij aast op meer als het gaat om zijn beginnende loopbaan als oefenmeester.

"Het volgen van deze cursus zie ik als een goede stap in mijn ontwikkeling als trainer. Ik heb ondervonden dat het vak van coach mij goed ligt. De laatste jaren heb ik als enorm leerzaam ervaren. Dus was het voor mij meer dan logisch om ook de cursus Coach Betaald Voetbal te gaan volgen", aldus Makaay op de website van Wasserman Netherlands Management BV.

Makaar kwam tussen 2007 en 2010 als speler uit voor Feyenoord. Hij begon zijn carrière bij Vitesse, waar hij vier seizoenen speelde. Vervolgens voetbalde hij nog voor Tenerife (twee jaar) Deportivo La Coruna (vier jaar) en Bayern München (vier jaar).

Makaay behoort tot een groep van twaalf trainers die de cursus Coach Betaald Voetbal gaat volgen. Jürgen Dirkx (PSV), Ekrem Kahya (ADO Den Haag), Bob de Klerk (geen club), Bert Konterman (FC Twente), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht), Rick Plum (Roda JC), Rick de Rooij (Helmond Sport), Mark Schenning (UNA), Fuat Usta (FC Anzhi Makhachkala), Klaas Wels (FC Oss en RKSV Nemelaer) en Sarina Wiegman (KNVB) zijn de andere toegelaten cursisten. Wiegman is de derde vrouw die de cursus gaat volgen.