Messi neemt weer plaats op reservebank: 'We moeten geen risico nemen'
Amerikaanse voetbalfans zien sterspeler wederom niet in actie

Messi neemt weer plaats op reservebank: 'We moeten geen risico nemen'

31-03-2015 18:47

De Amerikaanse voetbalsupporters die dolgraag Lionel Messi eens 'live' aan het werk willen zien, moeten weer een teleurstelling incasseren. Vanwege een blessure aan zijn rechtervoet blijft de Argentijnse vedette dinsdagavond opnieuw aan de kant, als zijn land in East Rutherford (New Jersey) een oefeninterland speelt tegen Ecuador.

Messi zat zaterdag ook al negentig minuten op de bank toen Argentinië aan de Amerikaanse oostkust won van El Salvador (2-0). "We moeten geen risico nemen met welke speler dan ook, dat zou onvergeeflijk zijn", zei bondscoach Gerardo Martino in de aanloop naar het duel met Ecuador.

“Er is ook geen reden een risico te nemen met 'Leo', daar is het de wedstrijd niet voor." De verliezend finalist van het laatste WK bereidt zich met twee oefeninterlands in de Verenigde Staten voor op de Copa América, komende zomer in Chili.

Argentinië wist tijdens het WK in Brazilië de finale te bereiken, maar werd daarin verslagen door Duitsland. In de halve finale was de ploeg van Messi na het nemen van strafschoppen te sterk voor het Nederlands elftal.