Belgische spelmaker verbannen naar flank: Volgens mij wil hij op rechts spelen
Bondscoach weet niet wat spelmaker echt wil

Belgische spelmaker verbannen naar flank: "Volgens mij wil hij op rechts spelen"

31-03-2015 19:07
2

Kevin de Bruyne is dit seizoen een van de smaakmakers in de Duitse Bundesliga als speler van VfL Wolfsburg. De Belgische spelmaker moet in het nationale elftal echter genoegen nemen met een plek op de rechterflank terwijl hij veel liever zou willen spelen op zijn favoriete positie centraal op het middenveld.

"Iedereen weet dat ik het liefst centraal speel, maar op de flank probeer ik ook mijn ding te doen", aldus De Bruyne tegenover De Telegraaf.

De bondscoach is echter van mening dat de aanvallend ingestelde speler beter tot zijn recht komt op de flank. "Volgens mij wil hij altijd op rechts spelen. Bij Wolfsburg zie je hem vaak naar de rechterflank trekken en iedereen weet hoeveel assists hij de laatste drie maanden heeft gegeven. Ik gebruik Kevin volgens de kwaliteiten die hij heeft en hij is blij om daar te spelen."

België stuit dinsdagavond op Israël, recent wisten de Rode Duivels vrij eenvoudig af te rekenen met Cyprus (5-0). "Ook nu moeten we hoog druk zetten en zo snel mogelijk proberen te scoren. Ik verwacht een zware wedstrijd. Zij zullen na hun nederlaag ook willen tonen dat ze goed zijn. Ze zullen een muur optrekken, maar als we dezelfde tactiek hanteren als tegen Cyprus, dan winnen we."