FC Utrecht stuit op Ajax: 'Voor de fans de grootste wedstrijd van het seizoen'
International genoot van wedstrijden tegen Amsterdamse ploeg

FC Utrecht stuit op Ajax: 'Voor de fans de grootste wedstrijd van het seizoen'

31-03-2015 19:25
9

Michel Vorm speelt al weer enkele seizoenen in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal, maar zijn voormalige werkgever FC Utrecht blijft hij op de voet volgen. Voor de ploeg uit de Domstad staat zondag de confrontatie met Ajax op het programma, wedstrijden waaraan de sluitpost goed herinneringen bewaard niet alleen vanwege de resultaten, maar ook door de steun van het uiterst fanatieke thuispubliek.

"Die extra motivatie die je hebt, die steun van de twaalfde man. Als je die hebt, geeft dat je een bijna onoverwinnelijk gevoel. Je moet de connectie met het publiek zoeken als spelers, al meteen in het begin. En het belangrijkste is natuurlijk: hoe begin je? Je moet Ajax in het eerste kwartier het leven zuur maken, zonder natuurlijk als kip zonder kop rond te rennen. Wij klapten er vol bovenop, bij die overwinningen. En als ze dan de lange bal gaan spelen? Zorgen dat je elk duel wint en dat de tweede ballen voor jou zijn", aldus Vorm op de officiële website van FC Utrecht.

De doelman van Tottenham Hotspur weet dat de wedstrijd tegen Ajax enorm leeft in en rondom Utrecht. "Voor de fans is dit, dat weet ik wel bijna zeker, de grootste wedstrijd van het seizoen. Je voelt het in aanloop naar de wedstrijd al. FC Utrecht, de spelers én het publiek, kan zich altijd goed opladen voor Ajax-thuis. Ook al verlies je bij wijze van spreken de tíen wedstrijden die daar aan vooraf gaan; je hebt dan tóch het gevoel dat je thuis van Ajax kunt winnen."