LIVE-discussie: Oranje wint wederom van Spanje (gesloten)
Duel op WK werd 5-1 voor Nederland

LIVE-discussie: Oranje wint wederom van Spanje (gesloten)

31-03-2015 19:29
28

Oranje start dinsdagavond, ten opzichte van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, met een flink gewijzigde basis aan de vriendschappelijke interland tegen Spanje. Natuurlijk gaan de gedachten bij dit duel eerst uit naar de 5-1 zege van Oranje op het WK 2014.

Kenneth Vermeer, Darryl Janmaat, Jetro Willems, Davy Klaassen en Luciano Narsingh starten dinsdag in de basis en gaan proberen voor een nieuwe 'stunt' tegen Spanje te zorgen. Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay starten juist niet bij Oranje.

Wedden

Meer odds

Voor Klaassen is het de eerste basisplaats bij het Nederlands elftal. Vermeer hield in al zijn vier voorgaande interlands namens Oranje de nul. Daley Blind begint tegen Spanje op het middenveld; tegen Turkije was hij linksback. Daardoor komt er een plek vrij voor Willems, die evenals Janmaat als back wordt opgesteld. Narsingh begint als rechtsbuiten.

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque heeft, evenals Guus Hiddink, veel wijzigingen in zijn basiselftal heeft doorgevoerd. Bij Spanje zijn er negen wijzigingen ten opzichte van het basiselftal dat met 1-0 van Oekraïne won. Alleen Piqué en Isco startten ook in het treffen met Oekraïne.

Opstellingen
Nederland: Vermeer; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Klaassen, Blind, Sneijder; Narsingh, Huntelaar en Depay.

Spanje: De Gea; Carvajal, Piqué, Albiol, Bernat; M. Suarez, Fabregas, Cazorla; Pedro, Juanmi, Isco.

Kan Oranje nogmaals stunten tegen Spanje? Praat hieronder in de reacties mee!