'Zolang Depay dat doet en niemand ingrijpt, is hij mijlenver verwijderd van Robben'
'Iedereen gelooft wel dat Depay de top kán halen'

'Zolang Depay dat doet en niemand ingrijpt, is hij mijlenver verwijderd van Robben'

31-03-2015 20:24
9

Memphis Depay staat te boek als één van de grootste talenten ter wereld, maar roept steeds vaker vraagtekens op door zijn gedrag rondom wedstrijden. Is een vergelijking met Arjen Robben terecht?

Krabbendam is het met de kenners eens dat Depay veel potentie heeft. 'Zo denken de meeste kenners er trouwens over. Iedereen gelooft wel dat Depay de top kán halen. Erik ten Hag ziet in hem zelfs de nieuwe Arjen Robben, vertelde hij in dit blad', aldus de VI-journalist.

Wedden

Meer odds

Maar kan Depay zich meten met Robben? Die vraag stelde Martijn Krabbendam in zijn opiniestuk voor Voetbal International. 'Al sinds jonge leeftijd maakt de speler die vrijwel alles gewonnen heeft wat er te winnen valt onder alle omstandigheden – winst, verlies, voor- en tegenspoed – altijd tijd vrij via de media zijn fans te bereiken', schrijft de VI-journalist over Robben.

'Memphis Depay, die in zijn carrière nog nooit een prijs heeft gewonnen, loopt met de air van een superster iedereen zó straal voorbij. Zolang hij dat doet en niemand hem erop aanspreekt of ingrijpt, blijft hij in alle opzichten mijlenver verwijderd van het niveau van Arjen Robben.'