Hiddink geraakt door schreeuw om vertrek: 'Daar verspil ik veel energie aan'
"Het klinkt een beetje flauw"

Hiddink geraakt door schreeuw om vertrek: 'Daar verspil ik veel energie aan'

31-03-2015 20:36

Bondscoach Guus Hiddink wil dat het Nederlands elftal dinsdag in de oefeninterland tegen Spanje het initiatief naar zich toetrekt. Het vorige treffen tussen de twee grootmachten eindigde in een 5-1 zege voor Oranje.

"Ik wil een team zien dat het tegen het altijd sterke Spanje durft te voetballen en controle heeft", zei Hiddink kort voor de aftrap bij SBS6. De bondscoach rekent op een volwassen reactie van zijn ploeg na het tegenvallende gelijkspel zaterdag in de EK-kwalificatie tegen Turkije (1-1). "Ik wil weinig tot geen naïviteit zien in defensief opzicht. We moeten 'internationaal' voetbal spelen."

Hiddink ligt onder vuur vanwege de slechte prestaties van Oranje onder zijn leiding. De nummer drie van het laatste WK wist slechts twee van de zeven wedstrijden onder deze bondscoach te winnen. "Het klinkt een beetje flauw, maar in deze tijden lees ik heel weinig. Maar ik hoor natuurlijk wel wat van de kritiek. Ik ben ook maar een mens, dus dat raakt me wel. Ik kan niet ontkennen dat ik daar veel energie aan verspil, maar ik heb in de loop der lange jaren wel geleerd om dan gewoon door te gaan. Anders raak je gefrustreerd." (ANP)