Ajacieden helpen Winter met goede treffers naar zomers EK in Griekenland
Zivkovic levert assist

31-03-2015 20:59
10

Abdelhak Nouri en Jaïro Riedewald hebben zich van hun beste kant laten zien namens Oranje onder-19. De twee Ajacieden zorgden samen voor drie treffers in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland.

Riedewald opende de score tegen de Zwitsers in de eerste helft en nog voor rust volgde ook de eerste goal van de avond voor Nouri. De laatstgenoemde jonge Ajacied zag Richairo Zivkovic, die eerder een disciplinaire straf kreeg opgelegd, in de tweede helft invallen.

De spits die voor Jong Ajax dit seizoen al vaak scoorde in de Jupiler League bereidde de 3-0 van zijn aanvalspartner Pelle van Amersfoort voor. Het slotakkoord was voor Nouri, die er 4-0 van maakte.

Daardoor is Oranje onder-19, de ploeg van Aron Winter, geplaatst voor het Europees kampioenschap in Griekenland, dat later dit seizoen plaatsheeft. Het vertegenwoordigende elftal van de KNVB doet dat ten koste van Noorwegen onder-19, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Servië onder-19.