Voormalig PSV-spelers volgen het goede voorbeeld van ongekende Zlatan
Zlatan niet te stoppen

Voormalig PSV-spelers volgen het goede voorbeeld van ongekende Zlatan

31-03-2015 21:44

Het nationale elftal van Zweden heeft dinsdag in eigen land de oefeninterland tegen Iran gewonnen. In het vriendschappelijke duel was Zlatan Ibrahimovic als vanzelfsprekend weer trefzeker.

Aanvoerder Ibrahimovic zette de ploeg van bondscoach Erik Hamrén met zijn 54e doelpunt voor de nationale ploeg op het goede spoor. De voormalige PSV'ers Marcus Berg en Ola Toivonen, halverwege ingevallen voor Ibrahimovic, voerden de score daarna op. Tussendoor deed Javad Nekounam namens Iran iets terug uit een strafschop, die was toegekend door de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük (3-1).

In de EK-kwalificatie staat Zweden met negen punten uit vijf wedstrijden op de tweede plaats in groep G, achter Oostenrijk (dertien). Rusland, de nummer drie van dezelfde groep met vijf punten, speelde met 0-0 gelijk tegen Kazachstan in een vriendschappelijke wedstrijd. De EK-kwalificatiewedstrijd van de Russen vrijdag tegen Montenegro werd in de tweede helft gestaakt. De UEFA moet beslissen wat er met dat duel gaat gebeuren. (ANP)