Depay moet keuze maken en voert taak uit: Daar voelt hij zich te groot voor
"Depay zit nu op een tweesprong: moet ik naar de top of niet?"

Depay moet keuze maken en voert taak uit: "Daar voelt hij zich te groot voor"

31-03-2015 21:58
5

Over Memphis Depay wordt in de media veel gesproken. Analisten laten zich graag uit over de goudmijn van PSV. Zo ook Kenneth Perez en Mario Been, die voor FOX Sports de wedstrijd tussen Nederland en Spanje analyseerden.

In de rust van het treffen ging het vooral over Depay. "Als Sneijder naar de linkerkant uitwijkt, kan Depay in het midden spelen. Als de posities maar bezet zijn, maakt het niet veel uit", begon Perez. "Het gaat erom dat als je de bal verliest, dat dan de positie wel bezet is."

"Over Depay is vaak gezegd dat hij zijn verdedigende taken niet uitvoert bij PSV, daar voelt hij zich te groot voor. Maar hier doet hij het wel, gaat hij met zijn man mee. Dat is ook een goede les voor hem", aldus Perez.

Been vervolgt: "Met de kritiek heeft hij wat gedaan, tegen Turkije was het gewoon niet goed. Hij zit nu op een tweesprong: moet ik naar de top of niet? Deze wedstrijden zijn voor hem hét platform waarop hij het kan laten zien." Perez over de eerste helft van Depay: "Alles lukt nu ook bij hem."