Oranje-cijfers: PSV'er maakt scouts blij, ijzersterk viertal, duo valt tegen
VoetbalPrimeur maakt rapport op

Oranje-cijfers: PSV'er maakt scouts blij, ijzersterk viertal, duo valt tegen

01-04-2015 00:00
14

Na de 1-5 in Brazilië was het Nederlands elftal dinsdagavond opnieuw te sterk voor Spanje, dat door twee vroege goals de boot inging in Amsterdam (2-0). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Vermeer - 7,5: Bleef ook in zijn vijfde interland voor Oranje zonder tegentreffer en daarmee is hij recordhouder. Kreeg er wel één tegen, maar Silva stond buitenspel. Hield het inkakkende Oranje in de slotfase op de been.

Daryl Janmaat - 7: Is gegroeid in Newcastle, zoveel werd dinsdagavond wel duidelijk. Stoomde een aantal keer op aan de rechterkant en was 'vast' in zijn acties. De vraag waarom niet hij, maar Gregory van der Wiel erin stond tegen Turkije is gerechtvaardigd.

Stefan de Vrij – 7,5: Is een man geworden in Italië. Straalde rust uit en zette Oranje op het goede spoor met een knappe kopbal, kenmerkend voor de groei die hij het laatste jaar heeft doorgemaakt. Kreeg in de tweede helft de aanvoerdersband om zijn arm.

Bruno Martins Indi – 6: Miste een droomkans op de 3-0 en liet dus na wat De Vrij na tien minuten wél deed. Liet zich in de eerste helft een keer lelijk aftroeven door Pedro, maar kwam met de schrik vrij.

Daley Blind – 7: Veel sterker, veel zekerder, veel dwingender als stofzuiger op het middenveld dan als linksback. Speelde vooral in de eerste lekker hard naar voren en zorgde ervoor dat het initiatief in de beginfase bij Oranje lag.

Jetro Willems – 6,5: Vormde een uitstekend tandem met Memphis Depay aan de linkerkant en deed wat hij al het hele seizoen bij PSV doet: assists leveren. Een dikke voldoende Willems, al zitten verdedigende slippertjes nog steeds opgesloten in zijn spel.

Davy Klaassen – 7,5: Maker van de 2-0 en de enige speler in de eerste helft die geen balverlies leed (31 balcontacten). Een uitstekende beurt van de Ajacied, die op sommige momenten wel meer risico in zijn spel had kunnen leggen.

Wesley Sneijder – 7,5: Een perfect aangesneden voorzet bij 1-0 De Vrij liet weer zien waarom Sneijder de huidige aanvoerder. Een leider. Speelde bovendien zijn 113e interland; de meeste voor een veldspeler in de Nederlandse historie.

Klaas-Jan Huntelaar – 6: Eigenlijk niet gezien, totdat hij tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald door Hiddink. Kwam nooit in kansrijke positie, ook doordat Spanje veruit het meeste balbezit had na de twee vroege goals.

Luciano Narsingh – 5,5: Wat ziet Hiddink toch in Narsingh? Viel opnieuw uit de toon bij Oranje, dat in zijn huidige vorm veel te hoog gegrepen is. Mocht wel negentig minuten blijven staan, maar vertrouwen en ritme doe je maar ergens anders op.

Memphis Depay – 8: Vrij en creatief, liet voor het oog van de wereld zien waarom hij wordt begeerd door de complete Europese top. Hoogtepunt was zijn pirouette in de beginfase, waarmee hij drie Spanjaarden het bos instuurde.

Invallers

Georginio Wijnaldum: Kwam in de 63e minuut in het veld voor Sneijder en speelde te kort voor een beoordeling

Jonathan De Guzman: Kwam in de 73e minuut in het veld voor Blind en speelde te kort voor een beoordeling

Bas Dost: Kwam in de 79e minuut in het veld voor Huntelaar en speelde te kort voor een beoordeling