Zuiderburen aan kop in kwalificatie door grote Belg van Van Gaal
Minieme overwinning op Israël: 1-0

31-03-2015 22:47
2

Het Belgische voetbalelftal heeft dinsdag de leiding genomen in groep B van de EK-kwalificatie. De 'Rode Duivels' boeken in Jeruzalem een zwaarbevochten overwinning op Israël: 0-1.

Marouane Fellaini maakte in de negende minuut op fortuinlijke wijze het enige doelpunt. De middenvelder van Manchester United werkte de bal in het doel nadat de Israëlische doelman een schot van Vincent Kompany tegen hem aan had gestompt.

De ploeg van bondscoach Marc Wilmots ontsnapte in de tweede helft aan de gelijkmaker, zeker nadat Kompany in de 64e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Doelman Thibaut Courtois voorkwam puntenverlies van de tien Belgen, onder meer met een knappe redding op een schot van Ben Sahar (Willem II).

Door de winst kwamen de Rode Duivels op elf punten, evenveel als Wales. Op basis van het doelsaldo gaat België aan kop in de groep. Israël staat derde met negen punten. (ANP)