Prestigestrijd spreekt in voordeel van Oranje: Steeds maar weer dat verhaal
"Er stond een hoop prestige op het spel"

Prestigestrijd spreekt in voordeel van Oranje: "Steeds maar weer dat verhaal"

31-03-2015 23:03
2

Het Nederlands elftal won dinsdag knap met 2-0 van Spanje. Bondscoach Guus Hiddink kreeg daardoor wat lucht. Maar Wesley Sneijder, de aanvoerder van Oranje, wil het niet steeds over zijn functioneren hebben.

"Steeds maar dat verhaal over de bondscoach, daar word ik een beetje moe van. Hij is nooit weggelopen voor zijn verantwoordelijkheid en vandaag boekten we een prima overwinning op een groot land", aldus Sneijder tegenover SBS6, geciteerd door VI.

"Er stond een hoop prestige op het spel. We hadden wat goed te maken en dat hebben we gedaan", wees Sneijder naar het benauwde 1-1 gelijkspel tegen Turkije van afgelopen zaterdag. Mede daardoor viel Oranje wat terug in de tweede helft. "We hebben een zware wedstrijd in de benen, dan komt er ook een stukje vermoeidheid bij kijken. Ik vind gewoon dat we goed gespeeld hebben."

"Je krijgt het wel een beetje benauwd na het teleurstellende gelijkspel van zaterdag, maar angst is een groot woord als je dan tegen Spanje moet. Natuurlijk lijkt het niet de ideale tegenstander om dan tegen te oefenen. Maar hier halen we nu wel vertrouwen uit", besloot Sneijder.

 

Sneijder is met 113 caps nu de meest ervaren veldspeler van Oranje aller tijden. Lekker, Wes!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 31 maart 2015