'Als ik bondscoach was, zou ik Willems als eerste in mijn opstelling zetten'
"In het eerste half uur tikte Oranje de Spanjaarden van de mat"

'Als ik bondscoach was, zou ik Willems als eerste in mijn opstelling zetten'

01-04-2015 00:05
7

Youri Mulder, analist van de NOS, gaf na afloop van de 2-0 overwinning van Oranje op Spanje aan dat hij vindt dat de spelers van het Nederlands elftal het ongelijk van bondscoach Guus Hiddink hebben bewezen.

"De spelers hebben het ongelijk van de bondscoach bewezen. Hoewel je de wedstrijd van zaterdag en vandaag niet echt kan vergelijken met elkaar; Turkije speelde namelijk veel defensiever", verwees Mulder tegenover NOS naar het 1-1 gelijkspel tegen de Turkse opponent.

"Nigel de Jong maakte tegen Turkije niet zo'n goede indruk op het middenveld. Het middenveld stond tegen Spanje, met Davy Klaassen en Daley Blind naast de echte leider Wesley Sneijder. Ook de linkerkant was het verschil. Willems vloog er vandaag continu overheen. Als ik bondscoach zou zijn, zou ik Willems als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten."

"Je weet na zo'n matige wedstrijd dat ze zich een beetje moeten revancheren. Hiddink vroeg zich vooraf nog wel af of ze nog goed genoeg waren, maar daar merkte je eigenlijk niks van. In het eerste half uur tikte Oranje de Spanjaarden van de mat", besloot Mulder zijn relaas.