Nieuwe leider Oranje gevonden: 'Hij moet de kapitein op ons middenveld worden'
"Hij ontwikkelt zich tot leider. Dat heb ik hem ook verteld"

Nieuwe leider Oranje gevonden: 'Hij moet de kapitein op ons middenveld worden'

01-04-2015 00:50
13

Daley Blind wordt gezien als nieuwe leider van Oranje. Althans, als het aan bondscoach Guus Hiddink ligt. Hij wees de voormalig Ajacied aan als één van de uitblinkers tijdens de 2-0 overwinning op Spanje.

Blind, speler van Manchester United, speelde zaterdag tegen Turkije (1-1) als linksback. Tegen Spanje begon hij op het middenveld. Op welke positie blinkt hij volgens Hiddink uit? "Ik vind hem op beide posities heel goed", aldus de oefenmeester, geciteerd door VI, op de persconferentie.

De hoofdpersoon wordt gezien als de nieuwe leider van het Nederlands elftal. "Hij ontwikkelt zich tot leider. Dat heb ik hem ook verteld. Hij moet langzaam de kapitein op ons middenveld worden", vertelt Hiddink. "In de Premier League speel je intense wedstrijden en dat betaalt zich bij hem positief uit. Hij is er veel korter op gaan zitten."

Stefan de Vrij kreeg dinsdag nog de band na de wissel van Wesley Sneijder, al was die bestemd voor Blind. "Maar het plan was om hem in de tweede helft ook te wisselen. Daarom heb ik voor Stefan de Vrij gekozen. Stefan heeft de robuustheid van een ouderwetse aanvoerder."