In het kort: Engelse nominatie voor Nederlanders, Koeman gaat voor hattrick

In het kort: Engelse nominatie voor Nederlanders, Koeman gaat voor hattrick

01-04-2015 17:52

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Gaal en Koeman genomineerd
Louis van Gaal en Ronald Koeman maken kans om te worden gekozen tot beste manager van de maand maart in de Premier League. De Nederlandse trainers van respectievelijk Manchester United en Southampton zijn woensdag genomineerd, net als Arsène Wenger van Arsenal en Tim Sherwood van Aston Villa. Koeman kreeg die eretitel dit seizoen al twee keer, in september en januari. Vorige maand werd Tony Pulis van West Bromwich Albion gekozen als beste manager van februari. Harry Kane van Tottenham Hotspur maakt kans op een unieke trilogie. De Engelse spits, die vorige week debuteerde in de nationale ploeg, werd in januari en februari gekozen tot beste speler en behoort ook tot de genomineerden voor maart. De andere kandidaten zijn Olivier Giroud, Francis Coquelin (beiden Arsenal), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Marouane Fellaini (ManUnited) en Jordan Henderson (Liverpool).

Pepe valt weg
Real Madrid moet het voorlopig stellen zonder Pepe. De Portugese verdediger heeft een spier in zijn rechterbovenbeen beschadigd, zo bleek woensdag bij onderzoek in het ziekenhuis. De medische staf van de Spaanse topclub kon nog niet zeggen wanneer Pepe weer inzetbaar is voor trainer Carlo Ancelotti. De winnaar van de Champions League speelt zondag in de Spaanse competitie thuis tegen Granada. Real Madrid staat tweede in de Primera División, op vier punten van koploper FC Barcelona. De Catalaanse club sloeg bijna twee weken geleden een gaatje met de Madrilenen door de 'Clásico' te winnen (2-1).

Cocu houdt assistenten in Eindhoven
Phillip Cocu heeft ook volgend seizoen de beschikking over zijn assistent Chris van der Weerden en keeperstrainer Ruud Hesp. In tegenstelling tot de vertrekkende Ernest Faber verlengen de twee hun contracten, meld thet Eindhovens Dagblad. Over de opvolging van Faber wordt later meer duidelijk. Jong PSV-trainer Darije Kalezic is één van de kandidaten, maar zijn aantreden wordt nog niet bevestigd.

De Boer laat Fischer wachten
Viktor Fischer hoeft nog niet te hopen op een rentree in de hoofdmacht van Ajax. De Deen traint na zijn zware hamstringblessure al geruime tijd mee met de A-selectie, maar zal zijn wedstrijdritme voorlopig blijven opdoen bij de beloften. Voor een rentree in het eerste elftal vindt de club het nog te vroeg, meldt Voetbal International.

Twijfelgeval bij AZ
Het is nog onduidelijk of Wesley Hoedt zondag de belangrijke wedstrijd tussen AZ en Feyenoord kan meemaken. De verdediger heeft volgens RTV Noord-Holland last van zijn knie, wat hem een twijfelgeval maakt. Jan Wuytens en Robert Mühren waren woensdag helemaal niet op het veld te vinden. Wuytens heeft eveneens knieklachten en Mühren ondervindt teveel hinder van een blaar op zijn voet.

Bakker of buurman zaakwaarnemer

Iedereen kan vanaf woensdag zaakwaarnemer worden. De FIFA heeft de nieuwe regelgeving doorgevoerd, meldt De Telegraaf. Clubs en spelers mogen zich bij onderhandelingen over een contract of transfer alleen nog laten vertegenwoordigen door ‘intermediairs’. Daar komt bijna iedereen voor in aanmerking. De voorwaarden om dat te zijn? Iemand moet meerderjarig zijn en geen officiële functie bekleden bij de KNVB, UEFA of FIFA. Een registratie kost 450 euro en is voor een jaar geldig. Daardoor kan in theorie ook een buurman of bakker op de hoek een speler begeleiden.

Papa Guardado
Andrés Guardado begint met een goed gevoel aan de laatste fase van de competitie. De Mexicaan is in de nacht van dinsdag op woensdag vader geworden van een zoon: Máximo. Dat heeft Guardado woensdag op Twitter en Instagram gemeld. Hij was na de interlandperiode net op tijd terug om de bevalling mee te maken.

Meer blessurezorgen Bayern
Bayern München moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen rivaal Borussia Dortmund waarschijnlijk ook zonder linksback David Alaba stellen. De Oostenrijkse international heeft dinsdagavond in de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina (1-1) een knieblessure opgelopen. Volgens bondscoach Marcel Koller gaat het 'niet zo goed' met Alaba, die zelf na afloop geen commentaar wenste te geven. Hij zal deze week in München nader medisch onderzoek ondergaan. Bij Bayern München zijn de gangmakers Arjen Robben (buikspier) en Franck Ribéry (enkel) door blessures nog niet fit.

NEC krijgt schaal van oud-international
Oud-international Jan Peters vervult vrijdagavond een gastrol bij de beoogde kampioenswedstrijd van zijn club NEC tegen Sparta. De zestigjarige Groesbeker mag bij een goede afloop de schaal uitreiken aan aanvoerder Rens van Eijden. NEC is met nog zeven wedstrijden te spelen en een voorsprong van 21 punten op FC Eindhoven, plus een veel beter doelsaldo, officieus al zeker van de titel in de Jupiler League. Voor het officiële kampioenschap heeft de ploeg van trainer Ruud Brood op eigen kracht nog één puntje nodig.

Kluivert ronde verder met Curaçao
Patrick Kluivert heeft met Curaçao het eerste stapje gezet op de lange weg richting het WK van 2018. In de eerste ronde van de WK-kwalificatie rekenden de voetballers van het Antilliaanse eiland af met Montserrat. Na de overwinning vrijdag in Willemstad (2-1) speelde Curaçao dinsdag op Montserrat met 2-2 gelijk. De ploeg van Kluivert kwam vlak voor de rust op voorsprong door een treffer van Darryl Lachman (FC Twente). Na de rust leek het duel door doelpunten van Jamal Willer en Bradley Woods-Garness op een verlenging uit te lopen. Charlton Vicento (Willem II), die in de 82e minuut inviel voor Lachman, besliste het tweeluik in de slotfase alsnog in het voordeel van Curaçao.

Talent van FC Twente debuteert voor Peru
Renato Tapia heeft dinsdag zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Peru. De middenveld kwam tegen Venezuela de gehele wedstrijd in actie. Peru verloor de oefeninterland met 0-1. Tapia staat in Enschede te boek als groot talent en laat op het middenveld zien erg sterk te zijn voor een negentienjarig talent. In de bekerwedstrijd tegen AZ verraste hij dit seizoen echt voor het eerst.