Het is niet zo dat er nu door de zege op Spanje opeens minder druk is
'Oranje heeft geprofiteerd van fouten Spanje'

"Het is niet zo dat er nu door de zege op Spanje opeens minder druk is"

01-04-2015 08:33

Klaas-Jan Huntelaar weet dat de zege op Spanje een welkome opsteker is. In de Amsterdam Arena velde Oranje dinsdagavond het vonnis over Spanje: 2-0.

"We hebben een goede eerste helft gespeeld. Daarin maakten we het verschil. In de tweede helft was het minder, maar toen hoefden wij ook niet meer. Bovendien kun je zoveel pressing als in de eerste helft niet negentig minuten volhouden", zegt de aanvaller tegenover Voetbal International.

In de wedstrijd tegen Spanje slaagde het Nederlands elftal er in ieder geval in de te voetballen. "Spanje wilde zelf natuurlijk ook meer voetballen, waardoor wij meer ruimte kregen. Maar we stonden ook beter. We hebben Spanje gedwongen fouten te maken en daarvan geprofiteerd", aldus Huntelaar.

Op 12 juni staat voor Oranje de volgende EK-kwalificatiewedstrijd op de rol. Dan wordt er gespeeld tegen Letland. "De druk zal blijven. Het is niet zo dat er nu door de zege op Spanje opeens minder druk is", aldus Huntelaar, die daar aan toevoegt: "een overwinning op Spanje geeft altijd een lekker gevoel".