Talent van Ajax naar EK: We hebben echt véél talent, een topteam
Nouri met Oranje onder 19 naar EK

Talent van Ajax naar EK: "We hebben echt véél talent, een topteam"

01-04-2015 09:35
2

Aron Winter kan zijn geluk niet op. Met het Nederlands elftal onder 19 plaatste de bondscoach zich dinsdag voor het EK in Griekenland komende zomer. In de beslissende wedstrijd werd Zwitserland verslagen, Abdelhak Nouri maakte er twee.

"Dit is fantastisch. Je krijgt op zo’n toernooi te maken met heel andere vormen van weerstand, zoals fysiek sterke ploegen. Leermomenten, waarbij bijvoorbeeld duidelijk wordt dat talent niet alleen genoeg zal zijn", zegt Winter na de overwinning op de Zwitsers in De Telegraaf.

Nouri is een van de grote talenten die afgelopen zomer met Oranje onder 17 Europees kampioen werd. Nu scoorde hij twee keer. "Ik hoop dat ik fit blijf, me goed ontwikkel", reageert het talent van Ajax. "We hebben echt véél talent, een topteam. Het is aan ons om te laten zien dat we ook écht goed zijn."

Oranje onder 19 zat in een poule met Servië, Noorwegen en Zwitserland. Het Nederlands elftal eindigde met zeven punten uit drie wedstrijden op de eerste plaats, met één punt minder gevolgd door Servië.