Het leek onmogelijk dat we tegen Nederland niet zouden gaan scoren
Del Bosque over Nederland - Spanje (2-0)

"Het leek onmogelijk dat we tegen Nederland niet zouden gaan scoren"

01-04-2015 09:52
3

Vicente Del Bosque had verwacht dat zijn ploeg dinsdag in de Amsterdam Arena zeker één keer zou scoren. Het lukte Spanje tegen Oranje echter niet: 2-0.

"Het leek onmogelijk dat we niet zouden gaan scoren. De eerste twintig minuten hebben ons genekt", zegt Del Bosque, die zag dat Oranje twee keer scoorde binnen twintig minuten. "We hadden de controle over de wedstrijd en kwamen vaak bij hun zestien. We scoorden alleen niet."

Na de rust kwam bij de Spanjaarden Andres Iniesta in het veld. Die werd door de aanhang van Oranje uitgefloten, omdat hij in de WK-finale van 2010 de winnende maakte. "Wat mij betreft is het ironisch dat hij werd uitgefloten", aldus Del Bosque, die wordt bijgestaan door bondscoach Guus Hiddink.

Aan de zijde van Spanje maakten Juanmi en Vitolo hun debuut. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Ik voelde me goed, maar over de nederlaag dan weer niet", aldus Vitolo. Juanmi voegt daar aan toe: "we hebben het goed gedaan in de tweede helft, we misten alleen een klein beetje geluk."