'Kijk naar de spelers die Ajax zonder succes heeft gehuurd van Barcelona'
Zaakwaarnemer wil niet blind achter 'routinier-hype' aanlopen

'Kijk naar de spelers die Ajax zonder succes heeft gehuurd van Barcelona'

01-04-2015 10:32
2

Nederlandse clubs moeten niet doorslaan in het proberen aantrekken van routiniers. Dat vindt zaakwaarnemer Rob Jansen. Dat Andrés Guardado een succesnummer is bij PSV, zegt niet alles.

In navolging van de Eindhovense club doet ook Ajax er veel aan om ervaring te halen. "Spelers die net tekort komen voor de Europese top, kun je proberen te huren", vertelt Jansen in het Algemeen Dagblad. "Guardado bleek bij PSV een grote toegevoegde waarde, dus wilden ze hem graag langer binden. Knap gedaan van PSV, maar dit geeft geen enkele garantie voor de toekomst."

"Ik bagatelliseer de transfer niet, maar kijk naar de grote hoeveelheid spelers die Ajax in het verleden heeft gehuurd van Barcelona. Daar zat niet één succesnummer tussen", herinnert Jansen zich. Bankzitters van Europese topclubs zien de Eredivisie daarnaast niet zo snel zitten. "Bovendien zegt leeftijd mij niets. Een speler van ver in de dertig heeft geen transferwaarde meer, maar kan ook een megasucces zijn. Alles hangt af van kwaliteit en dat moet elke club steeds weer per speler opnieuw beoordelen", besluit Jansen.