'Natuurlijk kunnen wij Ajax verslaan, dat zeg ik met volle overtuiging ja'
Wedstrijd van het jaar voor achterban middenmoter

'Natuurlijk kunnen wij Ajax verslaan, dat zeg ik met volle overtuiging ja'

01-04-2015 11:08
4

Voor FC Utrecht staat komend weekend de wedstrijd van het jaar op het programma. De Domstedelingen ontvangen aartsrivaal Ajax, dat het bijna altijd lastig heeft in de Galgenwaard.

Ook in de kleedkamer van FC Utrecht wordt steeds meer over de wedstrijd gesproken. "In een week zoals deze komt de aandacht langzaam maar zeker op de wedstrijd tegen Ajax te liggen", zegt verdediger Ramon Leeuwin op de clubsite. "Nu zijn het nog vooral de interlands waarover iedereen praat. Naarmate het weekend in zicht komt, zal het steeds meer gaan over Ajax-thuis."

"Je kúnt niet zeggen dat FC Utrecht-Ajax gewoon een wedstrijd is. Je weet dat je iets extra’s wilt gaan brengen. Die ervaring heb ik hier, bij FC Utrecht. Maar ik maakte het ook mee in mijn periode als speler van ADO Den Haag. Ik weet niet of angstgegners het goede woord is, maar ik weet wel dat Ajax het altijd moeilijk heeft tegen FC Utrecht en ADO Den Haag. Bij Ajax weten ze: een middagje Galgenwaard, dat betekent dat je een lastige middag krijgt."

Het vertrouwen bij Leeuwin in een goed resultaat is groot. "Natuurlijk kunnen wij Ajax verslaan. Ja, dat zeg ik met volle overtuiging. Zelfs in de uitwedstrijd in de Arena maakten wij bij vlagen het spel. Ajax is niet in geweldige doen, dit seizoen, al staan ze natuurlijk wel gewoon tweede. Maar ik denk dat dat wij voor een mooie middag kunnen zorgen zondag."