Cruijff lacht om zogenaamde kritiek: Hebben ze het weer niet begrepen?
Oud-speler steunt bondscoach juist

Cruijff lacht om zogenaamde kritiek: "Hebben ze het weer niet begrepen?"

01-04-2015 12:30
13

Johan Cruijff richtte zijn kritiek op het voetbal van Oranje tegen Turkije niet aan het adres van Guus Hiddink. De oud-voetballer constateerde dat het in de pers zo wél werd uitgelegd.

In de column van Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, wordt Cruijff geciteerd. "Hebben ze het weer niet begrepen?", doelt Cruijff op hoe zijn column van maandag werd geïnterpreteerd. Het was geen aanval op Hiddink, maar aan aanklacht tegen de opleiders, coaches en trainersopleiding.

"Hoe kan je van een bondscoach verwachten dat hij in een paar dagen een proces van jaren oplost? Op dit moment worden binnen het Nederlandse voetbal over de hele linie dezelfde fouten gemaakt", aldus Cruijff, die constateert dat Nederland op verschillende niveaus tekort komt.

'Na de Eredivisie, Champions League en Europa League is het nu ook duidelijk waar we met het Nederlands elftal staan', schreef Cruijff maandag. 'Overal raakt onze rol uitgespeeld en ik vraag me af wanneer er eindelijk wat meer bellen gaan rinkelen. Want ook Oranje was tegen Turkije niet om aan te zien.'