IJzersterke Oranje-talenten mikken op succes: Een plek in de top-drie is mogelijk
"Dat was ook bijna onmogelijk onder deze omstandigheden"

IJzersterke Oranje-talenten mikken op succes: "Een plek in de top-drie is mogelijk"

01-04-2015 12:50
3

Pelle van Amersfoort heeft afgelopen week een belangrijk aandeel gehad in het succes van Oranje Onder 19, dat zich dankzij een 4-0 zege op Zwitserland kwalificeerde voor het EK in Griekenland. De spits van sc Heerenveen verheugt zich nu enorm op dat toernooi.

De Oranje-beloften wonnen vorige week met 1-0 van Servië. Van Amersfoort maakte het winnende doelpunt en was dinsdag ook weer goed voor een treffer. Daarnaast bereidde hij twee andere goals voor. "Het was misschien niet altijd goed, maar dat was ook bijna onmogelijk onder deze omstandigheden", doelt het talent op de harde wind en regen in Harkema.

Bondscoach Aron Winter (foto) gaf alle vertrouwen aan Van Amersfoort, die dat niet beschaamde. "Pelle heeft het goed gedaan. Het was lastig voetballen, maar hij heeft zich aan zijn opdrachten gehouden en was met zijn goal en assists belangrijk. Hij was gedurende het hele toernooi van waarde voor de ploeg", aldus Winter. 

Van Amersfoort reageert op de website van zijn club dankbaar: "Dat is mooi. Dit toernooi is goed voor mijn ontwikkeling. Spelen met de beste spelers van Nederland steek je zeker wat van op. Het doel is bereikt. We gaan naar Griekenland, dat is super en met deze ploeg kunnen we serieus meedoen. Een plek in de top-drie is misschien wel mogelijk."

De negentienjarige aanvaller speelde dit seizoen al tien wedstrijden voor Heerenveen. "Ik had aan het begin van het seizoen twee doelen, spelen in het eerste en plaatsing voor het EK. Dat is beide gelukt. Een EK is in mijn leeftijdscategorie het hoogst haalbare. Het lijkt me een geweldige ervaring."

Onder meer Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Bilal, Abdelhak Nouri, Dabney dos Santos, Richairo Zivkovic en Ould-Chikh komen voor Oranje Onder 19 uit.