Scorende Pellè spreekt zich uit: Het is een schande, ik word er verdrietig van
"Het is zonde"

Scorende Pellè spreekt zich uit: "Het is een schande, ik word er verdrietig van"

01-04-2015 12:59
1

In Engeland weet Graziano Pellè al even niet meer te scoren, maar tegen de Engelsen ging het de spits dinsdag wel goed af. De Italiaan maakte in de oefeninterland na een half uur de openingstreffer en was na afloop dankbaar voor de kans die hij kreeg.

Pellè stelt dat zijn droogte zijn vertrouwen niet aantast. "Elke wedstrijd is een nieuw verhaal. Ik voelde me goed en de bondscoach gaf me deze kans. Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren", zei hij na de 1-1 remise in Turijn. Andros Townsend maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker.

"Ik was blij met mijn doelpunt, maar vooral met een nieuwe kans om te laten zien wat ik kan", vervolgt Pellè. "We speelden bij vlagen goed, de trainer was blij en er heerste een heerlijke sfeer in de ploeg." 

Dat laatste is de afgelopen week wel anders geweest, vooral vanwege een storm van kritiek op Antonio Conte en de nationale ploeg. "Ik word verdrietig door al die ophef rondom het nationale team. Italianen zijn het gewend, maar het is zonde. Het is een schande", reageerde de ex-Feyenoorder nog.

"In het buitenland ben ik altijd trots op Italië. Nergens anders zijn de steden en landschappen zo mooi als hier. Als de nieuwe stadions af zijn, komt dit land terug aan de top. Misschien ben ik dan iets te oud om terug te keren, maar de dingen zullen verbeteren hier", aldus Pellè.