Immers: Hij zag mij als een of andere mafkees met een grote bek, een vooroordeel
"Ik ben erg op mezelf en gesteld op mijn rust"

Immers: "Hij zag mij als een of andere mafkees met een grote bek, een vooroordeel"

01-04-2015 13:06
3

Om Lex Immers hangt het imago van een druktemaker heen. De voetballer zou de boel constant op stelten zetten, maar niets is minder waar. De Feyenoorder omschrijft zichzelf bovenal als een rustige jongen.

"Ik ben erg op mezelf en gesteld op mijn rust", zegt Immers in het Feyenoord Magazine. "Na afloop van een training ga ik het liefst naar huis. Een aanbod om nog even bij iemand langs te gaan of iets buiten de deur te doen sla ik vaak af. Ik wil dan iets voor mezelf doen. Een serie kijken of zomaar een stukje rijden, gewoon ontspannen en tot rust komen. Dat heb ik nu eenmaal nodig om daarna optimaal te kunnen presteren."

De vooroordelen over Immers als gangmaker en grapjas zijn er altijd geweest. "Toen ik op jonge leeftijd bij DSO in Zoetermeer ging voetballen, vroegen ze zich daar af wat ze nu toch in huis hadden gehaald. Voordat John Goossens en ik ploeggenoten werden, zag hij mij als een of andere mafkees met een grote bek. Zomaar twee voorbeelden van vooroordelen waarmee ik regelmatig te maken krijg, vooral als gevolg van mijn afkomst", besluit de Hagenaar.