Oranje-spits: Van plan te stoppen met voetballen, maar ik ben overtuigd
"Ze hebben een aantal lastige jaren gehad"

Oranje-spits: "Van plan te stoppen met voetballen, maar ik ben overtuigd"

01-04-2015 13:20
1

Bas Dost kwam via Heracles Almelo, sc Heerenveen en VfL Wolfsburg vorige week terecht in het Nederlands elftal. De spits, die tegen Turkije debuteerde voor Oranje, is echter één club het meest dankbaar.

Dat is FC Emmen. Hij volgt de verrichtingen van zijn eerste werkgever in de Jupiler League op de voet. "Ze hebben een aantal lastige jaren gehad en ik ben blij dat ze het weer goed doen", vertelt hij aan RTV Drenthe. "Daarnaast is en blijft Emmen de club waar ik uiteindelijk het meeste aan te danken heb."

"Daar liepen mensen in de jeugdopleiding die mij geweldig hebben begeleid en gesteund, ook tijdens een hele zware periode voor me met de scheiding van mijn ouders. Ik was van plan om te stoppen met voetballen, maar zij zagen het in mij zitten en hebben me overtuigd door te gaan. Ook voor hen is het mooi en een groot compliment dat ik dit allemaal heb bereikt."

Dost stelde onlangs ook al dat hij op het punt stond te stoppen met voetballen, toen in dienst van Heerenveen. Hij kende een spectaculaire opmars in de maand februari, scoorde aan de lopende band en dat resulteerde uiteindelijk in zijn debuut voor het Nederlands elftal.