Feyenoord voor kraker: Eenzelfde soort wedstrijd als tegen PSV, een topduel
"Ik vind dat hartstikke leuk voor hem"

Feyenoord voor kraker: "Eenzelfde soort wedstrijd als tegen PSV, een topduel"

01-04-2015 13:15
1

Fred Rutten weet sinds kort wie hem opvolgt als hoofdtrainer van Feyenoord. De ervaren oefenmeester gunt Giovanni Van Bronckhorst zijn promotie en vreest niet voor andere verhoudingen in zijn technische staf. 

"Ik vind dat hartstikke leuk voor Gio en feliciteer hem dan ook van harte", reageert Rutten in Voetbal International op het nieuws dat vorige week naar buiten werd gebracht. "Het is geen geheim dat ik met hem sinds ik hier werk een goede klik heb, op en naast het veld. Ik vergelijk het met Phillip Cocu, met wie ik een soortgelijke band had."

Voor gevolgen tijdens dit seizoen is hij niet bang. "Ik ken Gio als een echte professional. Het is ook in zijn eigen belang dat we met Feyenoord het seizoen zo goed mogelijk afmaken. We willen allemaal dat we ons plaatsen voor Europees voetbal en Giovanni is natuurlijk helemáál daarop gebrand." 

De Rotterdammers kunnen komend weekend een belangrijke stap zetten. AZ is in Alkmaar de tegenstander. Rutten: "Ik verwacht eenzelfde soort wedstrijd als tegen PSV, een topduel. Het is een directe confrontatie met een concurrent. Als we winnen, doen we goede zaken."