Nieuwe mokerslag voor Twente dreigt: Hebben de lat veel te hoog gelegd
"We worden continu op onze vingers getikt"

Nieuwe mokerslag voor Twente dreigt: "Hebben de lat veel te hoog gelegd"

01-04-2015 13:25
6

FC Twente houdt er rekening mee dat de club binnenkort wordt getroffen door een nieuwe mokerslag. Een tweede puntenaftrek dreigt voor de club uit Enschede, zo meldt Voetbal International.

Een nieuwe straf is aan de orde omdat het werkkapitaal op 31 december 2014 niet aan de eerder afgesproken norm voldeed. In het weekblad reageert  algemeen directeur Gerard van den Belt op de ontwikkelingen: "Een deel van het probleem van FC Twente is dat we de lat veel te hoog hebben gelegd", zegt hij. "We worden continu op onze vingers getikt, omdat we onze eigen verwachtingen niet halen."

"De club heeft het financiële herstel te rooskleurig ingeschat", vervolgt Van den Belt, die inmiddels orde op zaken heeft gesteld. "Het nieuwe plan van aanpak is erop gebaseerd dat we ook de komende twee seizoenen gaan gebruiken om uit Categorie 1 te komen. Een onderdeel daarvan is dat we een nieuwe inschatting maken van het jaarresultaat over het seizoen 2014/15. Het is cruciaal dat de cijfers en de financiële doelstellingen die we onszelf opleggen nu goed zijn."

"Dit is onze laatste kans, want we komen zo langzamerhand aan het eind van het sanctietraject. We kunnen nog twee keer gestraft worden met puntenaftrek, maar daarna volgt onherroepelijk intrekking van de licentie", beseft de directeur, die nu twee maanden bij Twente in dienst is.