International twijfelt over Oranje: Je moet het meemaken om het te begrijpen
"Daarna zal ik wel een idee hebben van wat ik zal doen"

International twijfelt over Oranje: "Je moet het meemaken om het te begrijpen"

01-04-2015 13:34
2

Jordan Botaka heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van DR Congo. Dat betekent echter niet dat de aanvaller van Excelsior al een keuze over zijn interlandcarrière heeft gemaakt. Oranje is nog altijd een optie.

Omdat de twee wedstrijden met Irak oefeninterlands waren, is de keuze voor Congo nog niet definitief. Zelf twijfelt het 21-jarige talent nog. "Ik ben met Congo meegegaan om te kijken hoe het allemaal verloopt", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik heb een heel goede indruk van deze groep en de staf. Het is heel anders dan de buitenwereld denkt. Je moet het gewoon meemaken om het te kunnen begrijpen. Als ik weer thuis ben, bespreek ik met mijn familie mijn ervaringen en daarna zal ik wel een idee hebben van wat ik zal doen", aldus Botaka, die in Congo gezelschap had van Jody Lukoki en Abel Tamata.

"De meeste mensen onderschatten het Afrikaanse voetbal. Het wordt laag ingeschat, maar men weet niet half hoe zwaar het is om in zo’n team mee te draaien. Het tempo ligt hoog en duels zijn keihard", aldus Botaka, dit seizoen goed voor 27 wedstrijden en één doelpunt namens Excelsior.