'Koeman strijdt met drie andere clubs om felbegeerde handtekening van Dost'
Spits kost twintig miljoen

'Koeman strijdt met drie andere clubs om felbegeerde handtekening van Dost'

01-04-2015 13:54
1

De geruchten over een transfer van Bas Dost laten niet lang op zich wachten. De spits zei woensdagochtend dat hij een vertrek bij VfL Wolfsburg niet uitsluit en het Southampton van Ronald Koeman is één van de clubs die nu aan de kersverse international wordt gelinkt. 

Dost heeft het momenteel goed naar zijn zin bij Wolfsburg, maar hij is nog niet vergeten hoe de club hem eerder heeft behandeld. "Dat is iets wat ik niet vergeet en wat ik ook meeneem in de beslissing over mijn toekomst", zei de trefzekere aanvaller.

Een transfer behoort dus tot de mogelijkheden en dat bericht heeft Engeland ook bereikt. Bild meldt dat Koeman overweegt om in Dost een volgende Nederlander naar Southampton te halen. Hij zou daar de concurrentie moeten aangaan met Graziano Pellè.

De Nederlandse manager heeft echter wel concurrentie van Newcastle United, Stoke City en Swansea City. Bij die laatste club zou Dost de opvolger kunnen worden van een andere voormalige topscorer van de Eredivisie, Wilfried Bony.

Geïnteresseerde clubs moeten naar verluidt een flink bedrag op tafel leggen. Wolfsburg zou twintig miljoen euro willen ontvangen voor de spits die in 2012 nog zeven miljoen euro kostte. Sindsdien speelde Dost 55 wedstrijden, waarin hij 25 keer scoorde.