Nederlandse WK-held kan weer lachen na zware periode: 'Zo blij als een kind'
"Ik voel me goed en dat is het meest belangrijke"

Nederlandse WK-held kan weer lachen na zware periode: 'Zo blij als een kind'

01-04-2015 15:13

Ron Vlaar maakt naar alle waarschijnlijkheid aanstaande zaterdag zijn rentree in het shirt van Aston Villa, dat het opneemt tegen Manchester United. De afgelopen maanden stond hij buitenspel met een knieblessure.

Vlaar kan diep van binnen zijn geluk niet op. "Ik ben zo blij als een kind, om eerlijk te zijn", zegt hij tegen Daily Star. "Het was een frustrerende periode, met elke keer weer een terugslag", doelt hij op begin januari, toen hij in het duel met Crystal Palace al na een kwartier het strijdtoneel moest verlaten. Het was de derde keer dit seizoen dat hij getroffen werd door een blessure en zodoende moest hij de voorbije vijf duels aan zich voorbij laten gaan. "Ik voel me goed en dat is het belangrijkste."

Aston Villa staat momenteel zestiende in de Premier League, slechts twee punten boven Sunderland, de ploeg van trainer Dick Advocaat. In de strijd tegen degradatie kan de ploeg uit Birmingham de hulp van Vlaar goed gebruiken. "Ik hoop dat ik zaterdag mee kan doen, daar focus ik me nu op. Het is belangrijk voor mezelf, maar ook voor het team."