De Tien: spraakmakende typetjes op de voetbalvelden

De Tien: spraakmakende typetjes op de voetbalvelden

22-05-2015 10:10
2

Op het voetbalveld zijn de rollen altijd verdeeld, bijvoorbeeld spelers die zich ontpoppen tot leiders. Hoe zit dat in het amateurvoetbal? Onderstaand tien typische teamgenoten. Welk type ben jij?

10. De vedette
De vedette is de voetballer met de beste skills. De voetballer die de ploeg op sleeptouw neemt en in staat is om andere ploeggenoten beter te laten spelen.

9. De nestor
Bij elk amateurteam heb je wel iemand die er qua leeftijd bovenuit stijgt. Iemand die zich niet laat provoceren en de jongere spelers gebroederlijk toespreekt. Een leider op het veld, maar ook daarbuiten. We noemen deze speler 'de nestor'. 

8. De angsthaas
De angsthaas van het team gaat elk duel uit de weg. Voor deze spelers is het belangrijk dat alles op techniek gebeurt, want op brute kracht hoef je niet veel te verwachten.  

7. 'De Cristiano'
'De Cristiano' vindt zichzelf net zo goed als de Portugese sterpeler van Real Madrid, maar kan er eigenlijk niet veel van. Niet dat deze speler zich daar iets van aantrekt, vaak heeft hij het zelf niet eens door.  

6. De verslaper
Al begint de wedstrijd om twee uur 's middags, de verslaper in het team komt altijd te laat opdagen. Kan irritant zijn, als deze speler goed kan voetballen.

5. De zeikerd
Voor de zeikerd is elke valpartij een reden om te kijken naar de scheidsrechter. 'Heb je het gezien, scheids?' of 'scheids, derde keer al, hè?'. De zeikerd doet er alles aan om de tegenstander een kaart aan te naaien.

4. De beuker
De beuker kent geen genade en grijpt elke tegenstander direct bij de strot. Met een harde schop of flinke duw wil de beuker laten weten dat de tegenstander vandaag niets heeft in te brengen.  

3. De luiwammes
De luiwammes wenst zo weinig mogelijk inspanning te leveren. Speel de bal niet te diep, want de luiwammes laat deze gerust lopen om jou er vervolgens fijntjes op te wijzen dat het juist een slechte pass was.  

2. De klootzak
Provoceren is een bekende term voor de klootzak in het team. De klootzak deelt vervelende tikjes uit en irriteert zijn tegenstanders in de hoop dat zij alle focus op de wedstrijd verliezen. Handig voor in je team, vervelend om tegen te spelen.

1. De bierdrinker
De bierdrinker, een man die uitkijkt naar de welbekende 'derde helft'. Deze spelers zijn totaal niet bezig met de wedstrijd, maar verheugen zich enkel op dat koude biertje na afloop. Gezellig, dat wel.