Krul is mijn voorbeeld, die is ook naar Engeland vertrokken als jeugdspeler
"Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij de selectie"

"Krul is mijn voorbeeld, die is ook naar Engeland vertrokken als jeugdspeler"

01-04-2015 15:39
1

Rody de Boer hoopt dat hij een kans krijgt om zijn keeperskunsten in het eerste elftal van ADO Den Haag te vertonen. De doelman van de A1 traint al regelmatig mee met de mannen van trainer Henk Fraser (foto). Een Engels avontuur klinkt hem ook als muziek in de oren.

"Ik ben vaste keeper bij de A1 en train twee keer in de week mee met de selectie. Dan denk ik wel dat ze het in je zien zitten", zegt de zeventienjarige zoon van oud-ADO-doelman Leo de Boer tegen Haaglanden Voetbal. "Ik leer op de training bij de selectie heel veel van Martin Hansen en Robert Zwinkels."

Onlangs werd De Boer opgeroepen voor Oranje onder 18 en dat smaakt naar meer. "Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij de selectie van ADO Den Haag. Dat ik deel van het team ga uitmaken en als mooiste moment mijn debuut kan maken in de hoofdmacht. Ik zie zeker kansen, maar heb nog een lange weg te gaan. Ik ben pas zeventien", beseft het jonge talent, dat een poosje geleden op proef was bij Swansea City, Aston Villa en Cardiff City.

Engels voetbal trekt hem wel. "Het is natuurlijk een geweldig land om te voetballen. Dan maakt mij de Premier League of het Championship niet uit. Tim Krul is mijn voorbeeld. Die is ook naar Engeland vertrokken als jeugdspeler."

Van een officieel contract bij ADO Den Haag is nog geen sprake. "Maar dat verwacht ik wel binnenkort. Hoewel er tot op heden nog geen gesprek is geweest."