Spanjaarden stuiten op muur: Misschien wel mijn beste wedstrijd voor Oranje
"Beleefde het als een normale avond"

Spanjaarden stuiten op muur: "Misschien wel mijn beste wedstrijd voor Oranje"

01-04-2015 16:02
2

Kenneth Vermeer heeft in vijf interlands nog geen enkele keer de bal uit zijn net hoeven vissen. Dinsdagavond was Oranje met 2-0 te sterk voor Spanje, mede dankzij een sterk optreden van de Feyenoord-goalie.

Bijna twee jaar geleden stond hij voor het laatst in het doel van het Nederlands elftal, maar de teller met aantal tegengoals staat nog altijd op nul. Duitsland, Indonesië, Estland, Roemenië en dus ook Spanje wisten Vermeer niet te passeren. 

"Daar mag ik niet over klagen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Ik doe het echter niet alleen. We doen het met zijn allen. Het was mooi om weer een wedstrijd te mogen spelen voor Nederland. Verder heb ik het beleefd als een normale avond."

Met uitstekende reddingen gaf hij onder meer Gerard Piqué en Pedro het nakijken. "Het is niet mijn eerste interland, dus ik ging er ook niet anders in. Ik kreeg misschien wat meer werk te doen, maar ik probeerde er te staan op de momenten dat ik er moest staan. Qua werk was het misschien wel mijn beste wedstrijd voor Oranje."