Kogel door de kerk: Milik tekent voor vier seizoenen bij Ajax
Poolse goalgetter zet handtekening

Kogel door de kerk: Milik tekent voor vier seizoenen bij Ajax

01-04-2015 16:26
26

Ajax heeft de optie tot koop op Arek Milik definitief gelicht. De Poolse spits zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. De nummer twee van de Eredivisie meldt dat er een akkoord ligt met Milik en Bayer Leverkusen, de club die hem dit seizoen al verhuurde. De spits tekent in Amsterdam een vierjarig contract. Ajax betaalt naar verluidt 2,8 miljoen euro voor Milik.

Wedden

Meer odds

Met de komst van Milik komt een einde aan een lange periode van onzekerheid. In Amsterdam was men al langer overtuigd van de kwaliteiten van de Poolse international, maar een definitief akkoord liet lang op zich wachten. Milik speelde inmiddels 33 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 23 doelpunten.

De transfer zal ongetwijfeld een lach op het gezicht van Milik toveren. Dat kon hij wel gebruiken, aangezien hij eerder deze week een knieblessure opliep na een onbesuisde tackle in de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Daardoor is zijn inzetbaarheid in de laatste zes competitiewedstrijden van het seizoen twijfelachtig.