Ajax na transfernieuws: 'Een maand geleden namen we het besluit'
Amsterdammers blij na spitsennieuws

Ajax na transfernieuws: 'Een maand geleden namen we het besluit'

01-04-2015 17:17

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, is in zijn nopjes met het vastleggen van Arek Milik. De Poolse spits tekende woensdag voor vier jaar bij de Amsterdamse club.

Milik wordt overgenomen van Bayer Leverkusen. "Een maand geleden namen we definitief het besluit om de optie te lichten", vertelt Overmars op de clubsite. "Bij de huurovereenkomst zat een optie tot koop en een contract voor drie seizoenen. Wel hebben we besloten hem nu een vierjarige aanbieding te doen. Net als met de andere spelers die we als 'kernspelers' voor de komende jaren zien."

Onder meer Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Jasper Cillessen en Joël Veltman verlengden onlangs al hun contract. "We zijn blij dat Arek met ons voorstel akkoord is gegaan. Die oplossing die we vorig jaar met Leverkusen bereikten was voor ons dus perfect."

"Ik volgde hem vóór zijn komst naar Ajax al meerdere jaren", aldus Overmars. "Arek is een talentvolle international en met zijn 21 jaar nog een jonge jongen. Hij heeft een bepaalde drive, de wil om het maximale eruit te halen. Hij heeft dit seizoen al bewezen van waarde te zijn, kijk maar naar de statistieken."

Dit seizoen maakte Milik in 33 officiële wedstrijden voor Ajax 23 doelpunten, waaronder zes tegen JOS Watergraafsmeer in de beker. Evengoed zijn die cijfers indrukwekkend. "Hij heeft stappen gemaakt en wij verwachten dat hij progressie blijft boeken. Hij heeft vertrouwen gekregen en hij is daar op de juiste wijze mee omgegaan", besluit Overmars.