'Ik was niet verbaasd dat Vermeer speelde, hij keepte ontzettend goed'
"Keepers hebben vertrouwen en duidelijkheid nodig"

'Ik was niet verbaasd dat Vermeer speelde, hij keepte ontzettend goed'

01-04-2015 17:36

In tegenstelling tot Kenneth Vermeer was Stanley Menzo niet verrast dat niet Jasper Cillessen, maar de Feyenoord-goalie het doel van Oranje mocht verdedigen tegen Spanje (2-0). De ex-doelman raadt beiden aan zich niet al te veel aan te trekken van de publieke opinie.

Het was de vijfde interland van Vermeer en opnieuw hield hij de nul. "Hij keepte ontzettend goed", zegt Menzo, oud-doelman van onder meer Ajax en Oranje, tegen Metro. "Ik was niet verbaasd dat hij speelde. Het was een oefenwedstrijd en gezien het teleurstellende resultaat tegen Turkije was het heel normaal dat de bondscoach wat andere spelers aan het werk wilde zien."

"Ik denk niet dat het verschil in kwaliteit tussen Vermeer en Cillessen erg groot is. Jasper is momenteel zijn nummer één en dat zal alleen veranderen als hij over een langere periode minder zal spelen. Hiddink zal niet naar aanleiding van één duel zijn keuze herzien, dat zou fout zijn. Keepers hebben vertrouwen en duidelijkheid nodig", verduidelijkt hij.

"Ik verloor mijn plek aan Edwin van der Sar bij Ajax en bij Oranje kreeg op een gegeven moment Hans van Breukelen de voorkeur. De ene keer was de pers weer op de hand van mij, dan kozen ze partij voor Hans. De publieke opinie werd voortdurend beïnvloed. Kenneth, maar ook Jasper moet daar mee leren om te gaan."