'Schapenkop' proeft smaak van overwinning, maar loopt Ronaldo mis
"Ik zag de trainer van Portugal schelden aan de zijkant"

'Schapenkop' proeft smaak van overwinning, maar loopt Ronaldo mis

01-04-2015 17:59

Jeffry Fortes weet weer wat winnen is. Dinsdagavond was de rechtsback, die met FC Dordrecht stijf onderaan staat in de Eredivisie, met Kaapverdië met 2-0 te sterk voor Portugal. Stiekem had hij gehoopt op een onderonsje met Cristiano Ronaldo.

"We zijn een veel kleiner land dan Portugal en dan is het heel mooi om te winnen. Dat het in Portugal was maakt het extra mooi", zegt de verdediger tegen RTV Rijnmond. "De sfeer was top. Tot mijn verbazing waren er veel Kaapverdianen aanwezig. Iedereen had het naar zijn zin. Op een gegeven moment speelden zij met tien man en klonk het 'olé, olé' op de tribunes als wij de bal rond speelden. Dat was erg mooi voor ons."

Ronaldo en vele andere Portugese sterren werd gespaard. "Natuurlijk is dat jammer. Het zou heel erg leuk zijn geweest als ik tegenover Cristiano Ronaldo had gestaan. Stiekem hadden we hier al rekening mee gehouden, omdat ze twee dagen hiervoor ook een wedstrijd hadden gespeeld. Toch waren er spelers die eerder in de A-selectie van Portugal hadden gezeten. We speelden echt goed. Ik zag de trainer van Portugal schelden aan de zijkant, dus hij zat er ook mee."