Nederlandse goalie blijft zichzelf: Ik ga Manuel Neuer niet kopiëren
"Ik wil als doelman heel dicht bij mezelf blijven, daar kom ik denk ik het verst mee"

Nederlandse goalie blijft zichzelf: "Ik ga Manuel Neuer niet kopiëren"

01-04-2015 18:26

Sergio Padt doet het goed bij FC Groningen. De voormalig goalie van Jong Oranje kijkt echter verder dan de club uit de Eredivisie. Ooit hoopt hij in het grote Oranje te staan, al beseft hij goed dat de concurrentie enorm is.

"Het is niet dat ik er heel erg mee bezig ben, maar ik vind wel dat je een doel moet hebben", zegt de 24-jarige Amsterdammer in Voetbal International. "Ik concentreer me op FC Groningen en ik wil iedere dag hard werken om een complete keeper te worden. Wellicht dat dit ooit leidt tot een mooie beloning in de vorm van een uitverkiezing voor het Nederlands elftal."

"Ik denk dat meer jonge keepers deze ambitie hebben en met Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Tim Krul, maar ook Michel Vorm en toch ook nog Maarten Stekelenburg hebben we al zoveel goede keepers", vervolgt Padt zijn verhaal. "Met Jeroen Zoet, Robbin Ruiter en toch ook mezelf zit Nederland ruim in de talentvolle doelmannen. De verschillen tussen de eerste drie van het Nederlands elftal zijn niet zo groot, ik vind niet dat er één met kop en schouders bovenuit steekt."

Padt blijft hopen op Oranje. Hij zal zich dan moeten blijven ontwikkelen, want van een keeper wordt meer en meer gevraagd mee te voetballen, Manuel Neuer heeft daar zelfs een compleet nieuwe dimensie aan gegeven. "Het meevoetballen is voor doelmannen in de afgelopen jaren veel belangrijker geworden, maar Neuer speelt nog weer verder uit het doel. Hij speelt met veel lef en ik denk dat hij wel een voorbeeld is voor veel jonge keepers. Maar ik ga Neuer niet kopiëren."