Afwezigheid Nederlander komt hard aan: 'Geen speler die hem kan vervangen'
"We moeten het op andere sterke punten gooien, meer op het passen"

Afwezigheid Nederlander komt hard aan: 'Geen speler die hem kan vervangen'

01-04-2015 18:36

Bayern München gaat zaterdag op bezoek bij Borussia Dortmund. Philipp Lahm maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree in de basisploeg van de ploeg van trainer Josep Guardiola. Zijn terugkeer weegt volgens de Duitser echter niet op tegen de afwezigheid van Arjen Robben.

Aanvoerder Lahm raakte in november geblesseerd. Zijn laatste competitieduel als basisspeler speelde hij op 8 november. In maart kwam hij twee keer kort als invaller binnen de lijnen. Nu wacht zijn rentree, mede door het wegvallen van David Alaba. Lahm is blij, maar baalt tegelijkertijd van de afwezigheid van Robben. "Er is geen enkele speler die hem één op één kan vervangen", zegt Lahm over zijn ploeggenoot in TZ.

Een buikspierprobleem zorgt ervoor dat Robben enkele wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan, het was ook de reden dat het Nederlands elftal het zonder de buitenspeler moest stellen. Lahm denkt dat Bayern misschien op een andere manier moet spelen tijdens de afwezigheid van de Nederlander. "Ik weet niet of we nu net zo sterk zijn. We moeten het op andere sterke punten gooien, meer op het passen. We moeten ons richten op andere situaties in vergelijking met een wedstrijd waarin Arjen speelt."

Robben is dit seizoen in 29 officiële wedstrijden actief geweest voor Bayern. In die wedstrijden maakte de voormalig speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid negentien treffers en gaf hij tien assists.