Aanvaller denkt aan vertrek bij FC Barcelona: Ik ben relaxed, maar het is moeilijk
"Het is eigenlijk bij alle spelers hetzelfde: iedereen wil spelen"

Aanvaller denkt aan vertrek bij FC Barcelona: "Ik ben relaxed, maar het is moeilijk"

01-04-2015 18:51

Pedro zit in een moeilijke situatie bij FC Barcelona. Tijdens El Clasico kreeg hij geen speeltijd. Qua speelminuten is het sowieso sprokkelen. De ene week maakt hij negentig minuten, maar er zijn ook weken dat de teller onder de tien blijft. Een vertrek is niet uitgesloten, nu hij genoegen moet nemen met een bijrol in de schaduw van het aanvalstrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez.

"Als je weinig speeltijd krijgt, heb je natuurlijk niet het gevoel dat je bij de belangrijke spelers hoort", zegt Pedro tegenover Al Primer Toque. "Als je maar een paar wedstrijden speelt en dus weinig minuten speelt, is het normaal dat er gesprekken zijn over een vertrek. Dat is logisch."

"Het is eigenlijk bij alle spelers hetzelfde: iedereen wil spelen", vervolgt de international zijn verhaal. "Als je niet speelt in belangrijke wedstrijden, dan is het een moeilijke situatie. Er wordt veel gepraat op dit moment. Ik ben relaxed, maar het is wel moeilijk."

Ondanks zijn huidige situatie zal Pedro niet moeilijk gaan doen op de club, samen met zijn ploeggenoten gaat hij in de laatste maanden van dit seizoen op jacht naar succes. "Het is belangrijk om rustig te blijven en het seizoen op een goede manier af te sluiten. Ik hoop dat ik het team kan helpen. Over mijn toekomst is nog geen besluit genomen, op dit moment ben ik nog bij de club."