FC Twente doekt jeugdteam op: 'Beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk inzetten'
"Stoppen met de 016 is geen makkelijke beslissing geweest"

FC Twente doekt jeugdteam op: 'Beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk inzetten'

01-04-2015 19:24
6

FC Twente zit nog altijd in de hoek waar de klappen vallen. De Tukkers hebben financiële problemen en dat heeft gevolgen voor veel mensen binnen de club. Ook de jeugdopleiding gaat het voelen. De club heeft het besluit genomen om voor volgend seizoen een elftal te schrappen, er is dan geen '016' meer.

"Binnen FC Twente kijken we altijd met een kritisch oog naar onze Voetbalacademie en zijn we onophoudelijk op zoek naar manieren om onszelf te verbeteren", zegt John van Miert, Hoofd Opleiding Organisatorische Zaken, op het digitale thuis van de club uit Enschede.

"We proberen daarbij de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten, zeker gezien de huidige financiële situatie van de club", vervolgt Van Miert zijn verhaal. "Stoppen met de 016 is geen makkelijke beslissing geweest en vervelend voor diegenen die het aangaat." Woensdagmiddag werden spelers en ouders van de huidige C1 en 016 op de hoogte gesteld van de ontstane situatie. Die teams worden door de genomen maatregel direct geconfronteerd met een 'strengere selectieprocedure'.

Eerder werd onder meer bekend dat ook Jong FC Twente op de blaren moet zitten. Die ploeg komt momenteel uit in de Jupiler League. Financieel is dat echter een flinke post, waardoor de club het besluit heeft genomen Jong FC Twente vanaf volgend seizoen in de reguliere beloftencompetitie te laten spelen.