Verbazing bij Afellay: Ga alle spelers van Feyenoord vragen hoe goed die man is
"Fred Rutten is een van de beste trainers met wie ik heb gewerkt"

Verbazing bij Afellay: "Ga alle spelers van Feyenoord vragen hoe goed die man is"

01-04-2015 19:41
3

Ibrahim Afellay begrijpt niet dat er dit seizoen kritiek is geweest op Fred Rutten. De speler van Olympiakos Pireaus is blij dat PSV weer eens kampioen gaat worden, maar is ook lovend over zijn voormalig trainer. In de ogen van Afellay heeft Rutten fantastisch werk verricht in Rotterdam.

"Ik vind de titel van PSV even terecht als logisch", zegt Afellay in Voetbal International. "Je kunt er toch niet omheen dat ze de beste selectie in Nederland hebben? Feyenoord heeft het prima gedaan, maar dat wist ik vantevoren. Fred Rutten is een van de beste trainers met wie ik heb gewerkt. Toen hij tijdens de voorbereiding zijn beste spelers moest laten gaan en andere jongens terugkwamen, wist ik dat het hoe dan ook wel goed zou komen."

"Maar Fred kan ook niet toveren", vervolgt Afellay zijn verhaal. "Een elftal bouwen kost tijd en dat heeft Feyenoord onnodig veel punten gekost. Maar dan hoor en lees ik ook weer kritiek op Fred. Ik kan daar echt met mijn hoofd niet bij. Ga alle spelers van Feyenoord vragen hoe goed die man is. Fred kan fantastisch met mensen omgaan, op een eerlijke, harde manier. Mij heeft hij ook zo vaak met de grond gelijk gemaakt op een manier waarvan ik dacht: wat heb ik misdaan? Maar zo haalt hij wel het maximale uit alle spelers.”

"Doodzonde dat Fred stopt, zeker nu ze Dirk Kuyt erbij krijgen", aldus Afellay. De 29-jarige international is blij met de komst van Kuyt naar Rotterdam, dat is goed voor de Eredivisie.