Advocaat maakt zich op voor enorme test: 'Maar dat is nou eenmaal zo'
"De manier waarop je traint, is de manier waarop je speelt"

Advocaat maakt zich op voor enorme test: 'Maar dat is nou eenmaal zo'

01-04-2015 20:14

Voor Dick Advocaat en Sunderland wacht zondag een belangrijke wedstrijd. Dan neemt de Nederlandse coach het met de degradatiekandidaat op tegen aartsrivaal Newcastle United. Voor eigen publiek dient gewonnen te worden.

De derby tussen Newcastle en Sunderland wordt gezien als een van de meest beladen van Engeland. Advocaat heeft de drie punten extra hard nodig, gezien de degradatieproblemen waarmee de formatie te maken heeft. De keuzeheer leeft in ieder geval vol vertrouwen naar de kraker toe. "De manier waarop je traint, is de manier waarop je speelt", reageert Advocaat volgens Voetbal International.

"Het was jammer dat er drie of vier jongens niet bij waren vanwege interlands, maar dat is nou eenmaal zo. Ondanks het weer hebben we heel goed getraind. Dat was positief. De spelers toonden passie en toewijding. Dat vond ik mooi om te zien. Dat hebben we tegen Newcastle ook nodig. Het is een verschrikkelijk belangrijke en speciale wedstrijd."

"Newcastle heeft een paar goede spelers, maar ik wil dat we ons eigen spel spelen. Ik wil dat mijn ploeg scherp is in de duels, ballen verovert en het initiatief neemt." Bij Sunderland keert routinier Lee Cattermole terug van een blessure.