PSV krijgt vrij baan in titelstrijd: Het kan zijn dat we vier sterkhouders missen
"Hun situatie beoordelen we vrijdag pas"

PSV krijgt vrij baan in titelstrijd: "Het kan zijn dat we vier sterkhouders missen"

02-04-2015 08:14
3

FC Twente treedt mogelijk flink verzwakt aan tegen PSV. Voor het treffen van zaterdag zijn Luc Castaignos, Jesus Corona en Andreas Bjelland twijfelgevallen, terwijl Hakim Ziyech er zeker niet bij is.

Castaignos heeft hamstringklachten, Corona kampt met een spierblessure, Bjelland is ook geblesseerd en Ziyech is geschorst. Het verhaal van Corona springt het meest in het oog: hij raakte tijdens de warming-up met zijn land Mexico voor de interland met Ecuador geblesseerd.

Alfred Schreuder, trainer van Twente, houdt de situatie rondom de twijfelgevallen nauwlettend in de gaten. "Hun situatie beoordelen we vrijdag pas", aldus de trainer in De Telegraaf over Bjelland en Castaignos. De krant gaat ervan uit dat Corona niet speelt. Met het oog op de halve finale in de KNVB beker, midweeks tegen PEC Zwolle, lijkt Twente geen risico te nemen.

"Het kan zijn dat we tegen PSV vier sterkhouders missen, maar dan ligt er voor de jeugdige jongens die hen moeten vervangen een mooie uitdaging", vervolgt Schreuder, nu in gesprek met Voetbal International. Peet Bijen en Jelle van der Heyden lieten zich al zien in een oefenduel met Aberdeen uit Schotland (2-1 winst). "Qua intensiteit en fysieke weerstand was het een pittige wedstrijd, maar vooral in balbezit zijn we daar prima mee omgegaan."