Uitfluiten van 'Picasso' roept vraagtekens op: Ik wist niet wat ik hoorde
Iniesta krijgt lof van voetbalkenners

Uitfluiten van 'Picasso' roept vraagtekens op: "Ik wist niet wat ik hoorde"

02-04-2015 08:27
10

Voetbalkenners vinden het onbegrijpelijk dat Andres Iniesta dinsdag werd uitgefloten in de Amsterdam Arena, tijdens de oefeninterland tussen Oranje en Spanje. De Spaanse middenvelder, die in de WK-finale van 2010 de winnende goal tegen Oranje maakte, verdiende het niet, oordelen de kenners.

"Als er een Picasso in uw stad hangt, fluit u hem toch ook niet uit?", vraagt Frank Snoeks, voetbalcommentator van beroep, hardop in het Algemeen Dagblad. Ook bondscoach Guus Hiddink liet direct na afloop van de interland al weten dat hij de reactie van het publiek 'ongepast en schaamteloos' vond.

Henk ten Cate brengt nuance aan: "Ik kan me niet voorstellen dat het kwade opzet was. Niemand heeft iets tegen hem. Het is een gentleman zoals er maar weinig zijn. Ik denk dat hij nog nooit is uitgefloten, hij zal wel verrast zijn geweest. In de maanden na de WK-finale klonk er applaus vanaf de tribunes voor hem bij elke uitwedstrijd die hij met Barcelona speelde."

Leo Beenhakker begreep er niks van. "Ik wist niet wat ik hoorde", aldus de voormalig coach. "Ik weet het, we houden hier niet zo van die Latijnse jongens die er alles aan doen om te winnen. Aan de gebaartjes van Ronaldo en het zeuren om kaarten. Maar Iniesta, kom op zeg, die doet geen vlieg kwaad. De echte toppers halen er hun schouders over op. Dat zal Iniesta ook doen, want dat is een echte topper."