El Ahmadi liet PSV knakken middels één instructie: Echt goede voetballers
"En ook de clubs moeten hen niet te snel afschrijven"

El Ahmadi liet PSV knakken middels één instructie: "Echt goede voetballers"

02-04-2015 08:40
4

Karim El Ahmadi, inmiddels 29 jaar, neemt het zondag met Feyenoord op tegen AZ. De nestor van de Rotterdammers kijkt naar de huidige ontwikkelingen in het Nederlands voetbal. Talenten breken door, maar keren de clubs ook snel de rug toe. Hij kijkt ook terug op Feyenoord - PSV (2-1).

El Ahmadi denkt dat de talenten meer geduld moeten hebben. "En ook de clubs moeten hen niet te snel afschrijven", geeft de middenvelder van Feyenoord aan in De Telegraaf. "Toen ik 19 jaar was, zat ik bij FC Twente ook tussen de reserves en het eerste elftal in. Dan heb je het moeilijk, maar als een technische staf vertrouwen houdt zie je de spelers vanzelf boven komen."

De hoofdpersoon maakte een transfer naar Engeland, waar hij harder werd. En dat brengt hij graag over op talenten. "Ja, ik word ouder en zal wel eens een mindere wedstrijd gaan spelen. Maar in Engeland heb ik geleerd dat je nooit mag verzaken. Daar leveren ze enorm veel strijd", vervolgt de middenvelder.

"In de Nederlandse competitie zie je dat het niveau al daalt als die strijdlust ontbreekt. Kijk naar PSV, dat had tegen ons slimmere en misschien meer technische spelers in het veld staan met jongens als Georginio Wijnaldum en Adam Maher. Echt goede voetballers. Maar ik had tegen iedereen gezegd dat we juist met die jongens de duels moesten aangaan", besluit El Ahmadi, wijzend op de 2-1 zege op de Eindhovenaren.