Ajacied gooit deur voor transfer open: 'clubs uit grote competities azen'
Boilesen spreekt in Ekstra Bladet

Ajacied gooit deur voor transfer open: 'clubs uit grote competities azen'

02-04-2015 08:52
32

Nicolai Boilesen staat in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, uit onder meer Spanje, Frankrijk en Engeland. De linksback van Ajax zegt tegelijkertijd dat hij twijfelt aan een eventuele contractverlenging bij Ajax.

Daardoor gooit de Deense speler de deur wagenwijd open voor een eventuele transfer. Boilesen heeft nog een contract tot medio 2016 bij Ajax. "En bij Ajax is er de filosofie dat als een speler nog een jaar een contract heeft, er een keuze moet worden gemaakt over verlenging of een vertrek. We moeten dus sowieso voor de zomer een besluit nemen", aldus Boilesen in Ekstra Bladet.

Boilesen zou in de belangstelling staan van het Spaanse Celta de Vigo, terwijl ook een club uit de top-zes van de Primera Division hem volgt. Ook uit de Premier League en de Ligue 1 is er sluimerende interesse, meldt de Deense krant. "Ik speel nu al vijf jaar bij Ajax en soms denk ik er wel aan om een andere uitdaging aan te gaan. Het kan namelijk inspirerend werken om elders te spelen, in een nieuwe competitie en een nieuw leven op te bouwen."

"Maar natuurlijk speelt ook mee dat ik me echt goed voel bij Ajax. Ik voel me helemaal thuis en sta hoog in de pikorde. In de komende tijd moet ik de voordelen en nadelen afwegen en natuurlijk zal ik kijken of er iets moois langskomt. Ik sluit in ieder geval geen enkele deur", besluit Boilesen.