Van Dijk wéér gepasseerd: 'Die andere verdedigers moeten wel heel goed zijn'
Verdediger krijgt geen kans

Van Dijk wéér gepasseerd: 'Die andere verdedigers moeten wel heel goed zijn'

02-04-2015 09:45
27

Virgil van Dijk heeft ook met Guus Hiddink als bondscoach weinig zicht op Oranje. De verdediger van Celtic wordt bij elke selectie over het hoofd gezien. De oud-speler van FC Groningen probeert zich er niet te druk over te maken.

Dat Oranje in de EK-kwalificatie al meer tegendoelpunten kreeg dan in de gehele WK-kwalificatie, zou aanleiding kunnen zijn om Van Dijk er eens bij te halen. Maar hij was de afgelopen dagen niet in Huis ter Duin. "Onze beste spelers waren de afgelopen dagen bij hun nationale teams, ik zat in Dubai", vertelt Van Dijk aan The Daily Mail.

Jason Denayer, collega bij Celtic, maakte tegen Israël ironisch genoeg zijn debuut voor de Rode Duivels. Celtic-coach Ronny Deila vindt het apart dat Van Dijk niet wordt geselecteerd. "Ik denk niet dat de Belgische nationale ploeg slechter is dan de Nederlandse. Op dit moment zijn ze zelfs beter. Op die manier is het dus niet te verklaren. Ik ken het niveau van de andere centrale verdedigers in Nederland niet. Maar die moeten wel heel, heel goed zijn om beter dan Virgil te zijn."

Niet serieus nemen
Van Dijk denkt dat het misschien komt omdat hij in Schotland speelt en niet in Italië (De Vrij), Portugal (Martins Indi) of Nederland (Bruma, Veltman). "Ja, dat is misschien een van de grote redenen. Mensen nemen de Schotse competitie niet echt serieus. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moet gewoon hard blijven werken. Hopelijk word ik dan een keer opgeroepen. Niemand vraagt de bondscoach of zijn staf waarom ik niet word opgeroepen. Ik kan dus alleen maar goed spelen bij Celtic."

"De meeste wedstrijden (van Oranje, red.) kijk ik. Van het duel met Turkije heb ik de hoogtepunten gezien. Soms hoop je dat je een kans krijgt. Toen de selectie bekendgemaakt werd, was er lichte teleurstelling", aldus Van Dijk, die wél een week op vakantie kon. "Dat kon ik goed gebruiken. Ik heb nog nooit zoveel wedstrijden in één seizoen gespeeld."